Na de ‘plofkraak’ nu ook de ‘Immoweb-kraak’

79

Ook een villa te koop?

Let dan op met kandidaat-kopers die wel erg veel interesse tonen in het alarmsysteem. Een gezin uit Schilde had hun villa als particulier te koop aangeboden op Immoweb en kreeg naar eigen zeggen een stel Nederlanders over de vloer die gereageerd hadden op hun zoekertje. Niet veel later, afgelopen weekend om precies te zijn, werd er bij hen ingebroken. Volgens hen bestaat er een verband tussen de Nederlanders en de inbraak.

Een andere Schildenaar bevestigt dit verhaal. Ook hij heeft zijn villa te koop staan op de woningensite en kreeg een koppel veertigers afkomstig uit Amsterdam over de vloer. Hij beschrijft hen als erg joviaal en innemend, mensen die goed kunnen meepraten en vertrouwen opwekken. Al snel begonnen ze foto’s te nemen van het interieur, vroegen ze naar de beveiliging in de woning en beloofden ze een bod te doen. Dat bod kwam er evenwel niet, ingebroken werd er ook niet, maar de man gelooft dat ze afgeschrikt werden omdat zijn villa als een bunker beveiligd is na drie eerdere inbraken.

Beide gezinnen vermoeden dat de Nederlanders de informatie die ze verzamelen doorspelen aan een bende inbrekers. Op de camerabeelden is te zien dat de dieven erg professioneel te werk gaan, met bivakmutsen en nachtkijkers. De politie kon het verhaal nog niet bevestigen, maar startte wel een onderzoek naar de zaak.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur