Na 18 jaar zijn de groene tekens uit ‘The Matrix’ eindelijk ontcijferd (video)

‘The Matrix’ uit 1999 was een baanbrekende sf-actiethriller en moet nog steeds niet onderdoen voor andere kaskrakers uit Hollywood.

Het vertragen van de tijd om de baan van de kogel te volgen: voor het eerst getoond in The Matrix, naderhand veelvuldig toegepast in andere films. Maar waar iedereen aan denkt bij het horen van The Matrix, is natuurlijk de groene code die naar beneden druppelt. Zelfs vandaag is dat nog een populaire screensaver.

Als u het van dichtbij bekijkt, zijn dit eigenlijk allemaal Japanse karakters. De man achter de code is Simon Whiteley, de toenmalige productie-ontwerper van de film. In een interview met CNet onthulde hij nu dat hij de inspiratie voor die mysterieuze code haalde uit… een kookboek van zijn Japanse vrouw.

Pech dus voor alle nerds die al jarenlang bezig zijn met het ontcijferen van deze code. Er valt helemaal niks te ontcijferen, een tripje naar een Japans eethuis had hun veel moeite bespaard.

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More