N-VA wil geen vierde telecomspeler in België

De overname van Mobile Vikings doet de vraag naar een vierde telecomperator in ons land opnieuw rijzen. Voor N-VA is dat geen optie.

In de bevoegde Commissie werd oplangs gedebatteerd over een dergelijke mogelijkheid. De N-VA – bij monde van de kamerleden van die Commissie – diende een ‘voorstel van aanbeveling’ in om die poort zelfs te sluiten. 

“Er moet zo snel mogelijk duidelijkheid komen over de toelating van een vierde telecomspeler op onze markt. Ervaring uit onze buurlanden leert ons dat de een verdere opening van de markt verschillende negatieve gevolgen heeft. In eerste instantie zorgt dit wel voor een lagere prijs voor de consument, maar de andere kant van het verhaal is dat telecombedrijven veel minder investeren in de infrastructuur.”

“De kwaliteit van het netwerk gaat dus achteruit. Op termijn kan een vierde speler niet overleven en wordt deze overgenomen door een van de andere spelers. Prijzen stijgen dus opnieuw en men blijft achter met een even duur abonnement voor de consument en een slechtere kwaliteit van het netwerk. Wij raden dan ook aan om geen vierde telecomspeler toe te laten op onze markt.”

In 2018 kondigde toenmalig minister van Telecom Alexander De Croo (Open Vld) aan dat hij een vierde mobiele netwerkoperator op de Belgische markt wil zien, naast Proximus, Orange en Telenet.

Vandaag roept Test-Aankoop op om in het kader van de veiling van de 5G-frequenties, die zou moeten plaatsvinden in 2021, de intrede van een vierde netwerkoperator mogelijk te maken.

Het voorstel van de N-VA werd overigens met een ruime meerderheid verworpen in de Commissie.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More