Mysterie rond dit alien-autopsiefilmpje eindelijk opgelost (video)

Heel veel mensen zouden in 1947 getuige geweest zijn van een ufo-crash in Roswell. En toen dook ook nog eens dit filmpje op…

In juli 1947 stuurde de Amerikaanse luchtmacht een eigenaardig persbericht uit. Een vliegende schotel, met aliens aan boord, was gecrasht in Roswell. Niet veel later volgde een tweede persbericht. Het was een vergissing, de ‘vliegende schotel’ betrof slechts een weerballon.

Desondanks zijn er in de loop der jaren heel wat mensen geweest die beweerden echte (stoffelijke resten van) aliens gezien te hebben: zowel militairen als verplegend personeel, tot zelfs een begrafenisondernemer die kisten op maat moest maken.

En toen kwam er in 1995 ook nog eens een filmpje boven water, waarin te zien is hoe een autopsie wordt uitgevoerd op de lichamen van enkele aliens. De ondernemer Ray Santilli beweerde dat hij het filmpje gekregen had van een gepensioneerde militair, die in 1947 het gebeuren moest filmen. Santilli verkocht de beelden voor een fiks bedrag aan verschillende tv-stations in drieëndertig landen.

Maar… zijn kameraad, de filmmaker Spyros Melaris, heeft nu iets opgebiecht aan ‘The Sun’. Het filmpje werd niet opgenomen in Roswell, in 1947. Wel in een flat in Londen, in 1995. Spyros kreeg een budget van 30.000 pond, zo’n 34.000 euro, om een levensecht filmpje te maken.

De lichamen van de aliens bestaan uit latex en piepschuim. Voorts werd er gebruikgemaakt van hersenen, organen en zelfs aderen van varkens en schapen om het geheel zo echt mogelijk te laten lijken.

Het filmpje wàs ook levensecht. Er waren heel wat mensen van overtuigd dat het gewoon een autopsie op aliens betrof. Anderen waren er dan weer zeker van dat het allemaal fake was, maar niemand heeft het ooit kunnen bewijzen dat er eigenlijk een hoax-maker aan de slag was geweest.

Desondanks het filmpje fake is, gelooft Melaris dat er écht buitenaardse wezens gecrasht zijn in Roswell. Om de beelden zo echt mogelijk te maken, ging er heel wat research aan vooraf. En tijdens die research kwam hij heel wat mensen tegen die net iets teveel details wisten om verzonnen te kunnen zijn…

Soit, marsmannetjes of niet, deze video is dus fake:

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More