Musk twittert weer…over een aap (video)

Als Elon Musk twittert dat hij niet meer twittert, heeft dat grote gevolgen.

“Ben even niet op Twitter.” Met vijf woorden het wereldnieuws halen, dan ben je ‘belangrijk’. Het begrip ‘influencer’ dekt in het geval van Musk volledig de lading. De rijkste man de wereld wordt op Twitter in de gaten gehouden door de financiële markten. Wereldwijd volgen 44 miljoen accounts de CEO van Tesla en SpaceX. Een opmerking van Elon op Twitter brengt de koersen in beweging. Het aandeel van gamewinkelketen GameStop steeg vorige week bijvoorbeeld met 50 procent nadat Musk een bericht had geplaatst over het bedrijf.

Musk is geen ‘gewone jongen’, hij is een wispelturige durver die geen blad voor de mond neemt en er niet voor terugdeinst om tegen de haren in te strijken. In 2018 moest Musk opstappen als voorzitter van de raad van bestuur van Tesla na een aanvaring met de Amerikaanse beurswaakhond. Die had hem ervan beschuldigd beleggers op het verkeerde been gezet te hebben door over een mogelijke beursexit van zijn bedrijf te tweeten. 

Op 2 februari stuurde hij het verontrustende bericht de wereld in dat hij even niet op Twitter was. Welgeteld één dag duurde het voor hij weer terug was van weggeweest. Typische eigenschap voor iemand die verslaafd is? Herhaaldelijk aankondigen van te stoppen, maar telkens weer opnieuw beginnen.

Doch, Musk heeft een goede reden om terug te zijn. Vandaag kwam hij met het baanbrekende nieuws dat een aap via een chip een computerspel zit te spelen.

Miljardair Musk gaf de opdracht aan een van zijn bedrijven, Neuralink, om een chip in te planten in de hersenen van een aapje en zo zijn gedrag te sturen. Het nieuws van het geslaagde experiment maakte hij begin februari al bekend, nu deelt Neuralink ook de beelden.

De wetenschappers van Neuralink plantten de chip in het hoofd van de aap in om hem vervolgens te bestuderen. Het diertje moet een spel spelen met een joystick waarbij hij de cursor op een gekleurd vlak zet. Als hij dat doet, krijgt hij via een buis een bananensmoothie. Vervolgens moet hij Pong, een soort tennisspel spelen, waarbij hij het spel enkel via zijn brein kan besturen. De onderzoekers bestuderen de signalen die ze doorkrijgen van de chips in de aap zijn brein.

Bedoeling is om ooit chips in te planten bij mensen, zodat zij straks zonder tussenkomst van, zeg maar, een smartphone met mekaar zullen kunnen communiceren.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More