Musk pakt uit met Mars Starship-raket (foto)

Musk pakt uit met het eerste Starship van SpaceX. Het is zelfs bijna klaar voor een testvlucht. Musk zwierde dan ook een foto van zijn nieuwste speelgoed op Twitter.

Het nieuwe ruimtevoertuig zal zijn eerste testvlucht mogelijk al binnen vier weken kunnen meemaken. Maar Musk is voorzichtig geworden en laat weten dat het dan waarschijnlijk wel acht weken gaat duren, omdat er altijd wel onvoorziene zaken zijn.

De raket, die tot voor kort nog bekend stond als Big Falcon Rocket (BFR), moet uiteindelijk worden gebruikt voor reizen naar de maan en Mars. Maar SpaceX wil de Starship ook inzetten om snelle internationale vluchten via de ruimte uit te voeren. Volgens Musk zouden we in negenendertig minuten van New York naar Singapore kunnen vliegen. Met het vliegtuig doen we daar zo’n achttien uur over.

Het huidige model is alleen bedoeld voor zogeheten suborbitale ruimtevluchten. De raket kan niet in een baan om de aarde. Dat moeten latere versies wel kunnen. De Starship-versie die daadwerkelijk langdurige ruimtevluchten gaan maken, zullen een dikkere behuizing krijgen. Ook zal dat voertuig langer worden. Musk hoopt ook die dit jaar nog te kunnen presenteren.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More