mRNA-vaccinpionier riskeert vermoord te worden omdat hij waarschuwt voor gevaren

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

“Ik kreeg de tip dat ik me maar beter laat omringen met securitymensen.”

De mRNA-vaccins werken anders dan ‘klassieke’ vaccins, zoals tegen de bof, mazelen of de griepprik – om er maar enkele te noemen. Een mRNA-coronaprik bevat een code voor het creëren van een klein stuk coronavirus. Op die manier worden de cellen van je immuunsysteem aangemaand, om bescherming tegen het coronavirus op te bouwen.

Het RNA is een stuk genetische code van het coronavirus, dat in een laboratorium wordt gekweekt. De ‘m’ in ‘mRNA’ staat voor ‘messenger’, oftewel: boodschapper. Het is het recept voor het maken van de uitsteeksels die aan het virus zitten, ook wel spike-eiwitten genoemd. Dat stukje genetische code wordt vervolgens verpakt in een vetbolletje, waarna het ingespoten wordt. Die genetische code wordt naar de cellen getransporteerd, waarna de ‘message’ wordt uitgepakt en de aanmaak van spike-eiwitten kan beginnen. Je immuunsysteem heeft zoiets van ‘dat zijn vreemde vogels, die spike-eiwitten’ en gaat antistoffen produceren.

De mRNA-techniek bestaat al voor er sprake was van COVID-19, en werd onder andere ontwikkeld voor de bestrijding van kanker. De ontwikkeling startte in het begin van de jaren negentig, door Robert Malone. Er werd tot voor kort nog geen enkel mRNA-vaccin goedgekeurd, omdat proeven op dieren niet bepaald gunstig verliepen.

Dan is er COVID-19, en farmareuzen starten de wedloop om een vaccin. Zo geraakt de ontwikkeling van het mRNA-vaccin in een stroomversnelling. Wappies beweren dat de dierproeven overgeslagen werden bij de ontwikkeling van het coronavaccin, maar dat is onwaar. Er werd getest op apen. Alle apen die ingezet werden bij het onderzoek naar het coronavaccin, legden overigens ook het loodje.

Desondanks topvirologen en toppolitici overtuigd zijn van het nut van het mRNA-coronavaccin, zijn er ook heel wat mensen die zich vragen stellen over de veiligheid ervan. Eén daarvan is… niemand minder dan bovenvermelde Robert Malone, de man die mee aan de wieg stond van de mRNA-techniek. Hij hekelt de massale uitrol – hier en daar onder zachte of minder zachte dwang – en wil de wereld op eventuele risico’s wijzen. Maar dat begint stilaan een bizar verhaal te worden over ‘onafhankelijke’ factcheckers, geschiedenisvervalsers en nu ook doodsbedreigingen…

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More