Motorfiets gaat er op zijn eentje vandoor (video)

Geen geest in de benzinetank, wel een straf staaltje techniek.

Bij BMW werkten ze twee jaar lang in het grootste geheim en achter deuren die driedubbel op slot waren aan deze bijzondere R 1200 GS. Ze hadden zoiets van: als het op vier wielen autonoom kan, dan moet dat ook op twee wielen kunnen.

Nu de zelfrijdende machine helemaal op punt staat, mocht hij uitgetest worden in de buitenlucht. Dat ziet er spectaculair uit: de motorfiets vertrekt op zijn eentje, neemt enkele bochten en vertraagt weer om tenslotte te stoppen.

Niet dat je weldra rustig de krant kunt lezen op je zelfrijdende motorfiets. Het is immers niet de bedoeling om deze motorfiets aan de lopende band te produceren. Het leert de Duitse fabrikant wel hoe ze in de toekomst tweewielers veiliger kunnen maken met allerlei hulpmiddelen. Bijvoorbeeld: een motorfiets die naderend gevaar eerder ziet aankomen dan de bestuurder en deze kan waarschuwen – of zelf remmen indien de bestuurder niet reageert.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More