Moslims vragen zich af waarom er geen vrouwelijke priesters zijn

De Moslimexecutieve is boos. Bij monde van woordvoerder Tahar Chahbi veroordelen ze de bemoeienis van minister van Justitie Van Quickenborne. De moslim vraagt zich ook af waarom er geen vrouwelijke priesters zijn.

Van Quickenborne had eerder kritiek op de werking van de Moslimexecutieve. Het Executief van de Moslims van België (EMB, of Moslimexecutieve) is het vertegenwoordigende orgaan van de moslims in België. Het werd erkend als officiële gesprekspartner van de Belgische regering door het koninklijk besluit van 7 juli 1996. Sinds de wet van 19 juli 1974 is de islam erkend als een van de gesubsidieerde levensbeschouwingen krachtens de wet van 4 juli 1870. Het Executief is samengesteld uit 17 leden van de Algemene Vergadering van Moslims van België, waarvoor in 1998 en 2005 verkiezingen werden georganiseerd.

Meer bepaald de opmerking van de minister over de gebrekkige scheiding tussen kerk en staat is een gevoelig punt bij de moslims. “Daar moet de minister zich niet mee bemoeien. Als hij dat bij ons doet, moet hij dat ook doen bij de Joodse gemeenschap en bij de katholieke kerk. Ik zie geen vrouwelijke priesters. Waarom moet hij zich nu moeien met de vertegenwoordiging van vrouwen in de Executieve? Vrouwen zijn vertegenwoordigd en zijn gerespecteerd.”

Volgens een rapport van de VSSE (Staatsveiligheid) is de grote moskee van Brussel geïnfiltreerd door meerdere agenten van de Marokkaanse inlichtingendienst.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More