Moslimexecutieve krijgt opnieuw extra geld van Brusselse regering

Bij besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 4 maart 2021 werd een (facultatieve of bijkomende) subsidie van 52.500 euro toegekend aan de vzw College van het Executief van de Moslims van België (0898.987.189) voor het begrotingsjaar 2021, in het kader van ‘een budgettaire, boekhoudkundige en juridische begeleiding’. De Gewestregering wordt geleid door Rudi Vervoort (PS).

De informatie werd vandaag in het Staatsblad gepubliceerd. De moslimexecutieve is het representatief orgaan van de islamitische eredienst en de moslimgemeenschap in België. De laatste tijd waren er spanningen binnen het orgaan.

Op 29 januari 2021 nam Salah Echaloui ontslag uit deze vzw. Minister van Justitie Van Quickenborne beschuldigde de man van spionage. Mehmet Ustun werd voorzitter. De raad van deze vzw bestaat daarnaast uit financieel beheerder Nouredine Smaili en secretaris Bayram Saatci.
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More