Moordende glazenwasser sloeg een tweede maal toe

Glazenwasser Stephan D.L (55) nu ook verdacht van tweede moord.

Vanmorgen werd Stephan D.L. uit zijn cel gehaald en aangehouden voor de moord op Eve Poppen die 22 jaar geldeden vermoord werd aangetroffen in haar woning aan de Argentiniëlaan op de Antwerpse Luchtbal. Zij was destijds gewurgd door een touw en vertoonde messteken in de borststreek.

De moord op Poppen was een cold case en de aanhouding van D.L. kwam dan ook als een complete verrassing voor de man in kwestie. Ruitenwasser Stephan zit sinds vorig jaar al in de cel voor een andere cold case uit 1992, de moord op Ariane Mazijn.

De federale politie vond via een DNA-onderzoek nu ook sporen die wijzen in de richting van D.L. voor de moord op Eve Poppen.  Stephan D.L. was in 1992 ruitenwasser in het gebouw waar het eerste slachtoffer Mariane Mazijn conciërge was, en was dat in 1997 ook in de Argentiniëlaan waar Poppen woonde.

De verdachte ruitenwasser beroept zich nu op zijn zwijgplicht en wil samen met zijn advocaat eerst het dossier inkijken. Aanstaande dinsdag verschijnt hij voor de raadkamer.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More