Mooi was het niet, maar het werkte

Een team is meer dan 11 talenten.

Het grootste voordeel voor de Rode Duivels is dat we supertalenten hebben. Het grootste gevaar voor de Rode Duivels is dat we supertalenten hebben. Voetbal is een teamsport. Het individu scoort alleen als de ploegt als één man denkt. Dat heeft bondscoach Roberto Martinez perfect begrepen, zo blijkt uit zijn analyse achteraf. “Dit hoefde geen mooie wedstrijd te zijn, geen streling voor het oog. Volgens mij zijn we gegroeid als team vandaag. Na de voorsprong controleerden we de wedstrijd goed. We konden de bal op elk moment kwijtspelen en bij stilstaande fases zijn ze ook sterk, maar we bleven geconcentreerd en dat was leuk om te zien. We hebben een geweldige ploeg die het spel kan maken, maar vandaag hebben ze ook getoond dat ze de karakter en maturiteit hebben om te strijden.”

Dat is meteen ook de opdracht voor de toekomst: een team blijven. Dat lijkt evident, maar iedereen wordt ouder en nieuw talent steekt de neus aan het raam. Dan worden de machtsverhoudingen getest. “Je kan maar beter vermijden om De Bruyne naast Tielemans te moeten zetten”, schrijft Gert Verheyen in zijn analyse in ‘Het Nieuwsblad’. Daarmee fileert hij de uitdagingen voor de toekomst. Niet de toekomst van het WK, maar voor wat daarna komt.

Ondertussen is de taak volbracht, België maakt de favorietenrol waar. De Duivels hoefden niet in het rood te gaan om Wales opzij te zetten. Laat dat WK maar komen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More