Mondmaskers nu ook verplicht in Brussel

Met uitzonderingen en (nog maar eens) een sensibiliseringscampagne.

Is het dragen van een mondmasker nu verplicht in Antwerpen, of was er een uitzondering door de hittegolf? het antwoord is nummer twee, als is niemand daar zeker van. In de straat ziet men mensen mèt en mensen zonder. In Brussel was men tot voor kort verplicht een mondmasker te dragen in sommige straten. Wandelaars werden daar met spandoeken en borden langs de kant van de weg op gewezen. Maar ook daar hetzelfde scenario als in Antwerpen, sommigen dragen het masker, anderen vegen er hun sandalen aan. 

Woensdag rondde het incidentiecijfer op het Brussels grondgebied over de zeven voorbije dagen de kaap van gemiddeld 50 nieuwe besmettingen met Covid-19 per 100.000 inwoners. Daarom geldt, zoals vorige week door de Brusselse regering in samenwerking met de negentien Brusselse gemeenten werd beslist, vanaf woensdag de mondmaskerdracht in heel het Brussels Gewest.

Brussels minister-president Rudi Vervoort komt meteen ook met een reeks uitzonderingen. Wie sport moet bijvoorbeeld geen masker dragen. Dus, wie straks zonder masker op straat wandelt en een, politiecombie ziet naderen, doet er goed aan om te beginnen lopen – zodoende doe je aan sport – en ben je weer reglementair. Of de hittegolf een excuus is om er geen te dragen is niet bekend.

Er komen verscherpte politiecontroles om te ‘handhaven’, maar men spreekt tegelijk ook al weer van sensibiliseren. Blijkbaar zijn er mensen die net zijn teruggekeerd van Mars en daardoor nog niet op de hoogte zijn van corona. Men start een campagne in 33 talen. En wij die dachten dat we maar 3 officiële talen hadden.

t’ Zal nodig zijn.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More