Mondmasker verplicht in de drukke bebouwde kom van Deinze

Druk, druk, druk.

We horen het Van Ranst nog zeggen: “Een mondmasker dragen op straat heeft geen enkele zin.” Niet alleen politici veranderen wel eens van mening. Nu goed, er valt wat voor te zeggen dat het een gevoel van veiligheid geeft, als je het mondmasker draagt op drukke openbare plaatsen.

Burgemeesters van ons vlakke land mogen aan het begrip ‘drukke plaats’ echter een eigen invulling geven. Zo blijkt in het geval van Deinze. Burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) – die eerder door de gouverneur was teruggefloten omdat hij op eigen houtje mondmaskers wilde verplichten in supermarkten – steekt zijn kop (met mondmasker) alweer boven het maaiveld en verplicht vanaf zaterdag het dragen van het mondmasker in de volledige bebouwde kom in Deinze en in alle 17 deelgemeenten.

De burgervader verplicht het dragen van het mondmasker omdat hij zijn bebouwde kommen – naar eigen inschatting – als drukke plaatsen beschouwt. Het lijkt ons eerder een ingeving van een hypochonder dan van een man van de wereld,  want wie de deelgemeenten Vosselaere of Merendree of Hansbeke druk vindt, kijkt waarschijnlijk doorgaans niet verder dan het achterste van een boeren trekpaard. Ieder volk krijgt de burgemeester die het verdient, niet waar. “Beter een straat te veel dan een straat te weinig”, zegt burgemeester Vermeulen. Al zijn er wel uitzonderingen. Wielertoeristen en joggers hoeven het bijvoorbeeld niet dragen… .

 

 

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More