Mondkapjes verplicht, meer testen en verlenging krokusvakantie

Opnieuw onderwijsoverleg.

Zaterdag zitten de minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en de verschillende onderwijspartners bij elkaar om de situatie in de scholen te evalueren. Het oprukkende Britse virus brengt de huidige maatregelen aan het wankelen. De heropening van 4 januari ligt niet op tafel, maar een verdubbeling van de krokusvakantie wel.

“De bewijslast dat het gemuteerde virus makkelijker rondgaat bij kinderen is de voorbije dagen toegenomen. Een analyse van het Britse ministerie van Gezondheid toont hoe 0- tot 20-jarigen meer besmet geraken met de nieuwe variant dan met het oude virus. Bij oudere leeftijdscategorieën is dat niet het geval”, aldus microbioloog Herman Goossens in ‘Het Nieuwsblad’. In Nederland is er in een basisschool al een uitbraak geweest van de Britse variant en dat wil de overheid in ons land vermijden.

Volgens wetenschappers moeten we in het belang van het welzijn van onze kinderen en voor onze economie de schoolgaande jeugd en leerkrachten op grote schaal gaan testen. De minister, de koepels, de vakbonden en de virologen steken daarom de koppen bij elkaar om proactief maatregelen te nemen. Als Weyts de tweede en derde graad van het secundair weer meer fysiek op de schoolbanken wil krijgen, dan zullen daar voorwaarden aan verbonden zijn: testen, mondkapjes en een verlenging van de krokusvakantie.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More