Mogen we al een afspraak maken bij de kapper ?

“Mentaal welzijn moet een nationale prioriteit worden.”

De roep om geknipt te worden, klinkt alweer en alsmaar luider. Het nektapijtje wordt te lang, de uitgroei is gênant. Geïnspireerd door de gunstige cijfers, denken de kappers dat ze op 13 februari weer open mogen. Maar dat zal niet zonder extra maatregelen zijn.

De regels die op tafel liggen, stellen onder meer dat klanten buiten moeten wachten, er tien minuten tussen twee afspraken moet zitten zodat alles kan worden ontsmet, dat deuren en ramen open moeten blijven, dat kappers mogelijk een FFP2-masker moeten dragen en dat ze misschien een wekelijkse coronatest moeten ondergaan. De vraag is of dat haalbaar is.

Misschien zij kappers wel essentieel voor ons mentaal welzijn. Zoja, dan hebben we met Georges-Louis Bouchez een boodschap. Die pleitte woensdag bij ‘Bel RTL’ dat mentaal welzijn een “nationale prioriteit” moet worden. “Voor ons is het moreel van de Belgen vandaag de eerste prioriteit. Die mentale gezondheid is even belangrijk als de fysieke gezondheid maar we hebben er niet altijd voldoende rekening mee gehouden”, aldus Bouchez. “We willen dat mentale gezondheid een nationale prioriteit wordt. Het is een punt dat Pierre-Yves Jeholet – minister-president van de Franse Gemeenschap – op het Overlegcomité zal agenderen.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More