Moeten we straks ook betalen voor fietsparkings?

Antwerpen onderzoekt met NMBS hoe ze de fietsstalling aan het Centraal Station betalend kunnen maken.

Het zijn nog maar gesprekken, maar uit de schaarse commentaar die beiden partijen geven, kunnen we afleiden dat de kogel de door de kerk is. “Het gaat in ieder geval maar over een deel van de fietsstalling”, vertelt Bart Crols, woordvoerder van NMBS. Alsof hij hiermee een cadeautje weggeeft.

Antwerpen wil een precedent scheppen om fietsstallingen betalend te maken. “Er is een vraag van reizigers naar beter beveiligde en dus betalende fietsparking”, klinkt het. En redering zo krom als een boomerang. De reiziger vraagt niet naar een betalende parking, naar een betere beveiliging, denken wij.

Het is een feit dat de fietsstalling bij het Centraal Station niet de plek is waar je een verjaardagsfeestje organiseert en vrouwen voelen zich inderdaad niet veilig wanneer ze zich moeten begeven in catacomben met zwervers en fietsendieven. Maar er is geen alternatief. De politie kijkt scherper toe op fout geparkeerde fietsen bovengronds.

Is het misschien een idee om wat meer onder de grond te gaan kijken? Of betalen we alleen belastingen om parkeerboetes te krijgen?

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More