Moeten we ons zorgen maken over de gezondheid van Marc Van Ranst?

Woorden wekken, voorbeelden trekken.

We zijn wat gewend in ons land met leidinggevende types die zelf geen toonbeeld zijn van een gezonde levensstijl. Met het gevaar om van body shaming te worden beschuldigd, durven we voorzichtig stellen dat iemand met het lichaam van Maggie De Block minister van Volksgezondheid maken, alleen in België kan. We haalden er de internationale pers mee. Woorden wekken, voorbeelden trekken?

Momenteel verschijnt er dagelijks een professor op ons scherm die evenmin een voorbeeld is van cholesterol-beheersing. Marc Van Ranst beschikt niet meteen over een tempel van een lichaam, maar dat was al zo vóór corona. Het is echter wel opvallend dat Marc er steeds slechter uit is gaan zien. Zo slecht, dat sommigen zich zorgen beginnen maken over zijn gezondheid.

Ligt het wel binnen de menselijke mogelijkheden om overal ‘ja’ op te zeggen, alles te combineren, dagelijks van tv-studio’s naar labo’s te hollen, onderweg nog hier een daar een ludiek programma mee te pikken, tussendoor de wereld te verbeteren op Twitter en ook nog eens online commentaar en lezingen te geven?

Het is schrikken als je foto’s van Van Ranst van vroeger en nu naast elkaar legt. Na een uitputtingsslag van een jaar is het misschien verstandig dat hij wat gas terugneemt en al eens ‘nee’ zegt tegen zijn ego.

Daar zou hij niet alleen ons, maar vooral zichzelf een plezier mee doen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More