Moeten vrijmetselaars zich wel aan de coronaregels houden?

Het was een leuk clubje bijeen, gisteren bij Bart op tv: mevrouw Pauwels van de VUB, filosoof Johan Braeckman en Knack-journalist Dirk Draulans. Het ligt aan mij, maar toen ik Pauwels zag, dacht ik aan de vrijmetselaars en vroeg me af hoe zij eigenlijk omgaan met de coronamaatregelen. Daar heb ik niets over gelezen in de besluiten van blonde Annelies. Aangezien er officieel geen loges bestaan en dus geen logebroeders en -zusters zijn, mogen ze dan hun vreemde rituelen samen blijven opvoeren? Of moeten ze zich ook houden aan de regels bij de hoogmis. Dat zou pas een interessant onderzoek voor Pano kunnen opleveren, op voorwaarde dat de grote baas van de VRT zelf geen vrijmetselaar is, wat in het verleden wel altijd het geval was.

De drie intellectuelen hadden het gisteren bij Bart over de beruchte passage zondag over het coronavaccin. Ik heb die passage niet gezien, maar ik las wel dat er een beetje heisa ontstaan is. De VRT had zowaar mensen durven uit te nodigen die kritisch zijn over de coronavaccins. Stel je voor. Ik kan me voorstellen dat dit inderdaad een beetje vreemd moet overkomen. Al een jaar lang worden de kijkers van die VRT gebrainwasht met de apocalyptische boodschap dat ze misschien zullen sterven aan Covid-19 en dat ze enkel op een Bijbelse manier gered kunnen worden door een prikje en dan komen daar op het eerste zicht verstandige en mondige mensen vertellen dat dit niet nodig is voor gezonde mensen.

Het doet me denken aan mijn eigen passage op de VRT een lange tijd geleden. Ik had van een voormalig lid van een organisatie uit de branche van de ‘goede’ doelen een paar kilo documenten gekregen waaruit bleek dat ze daar toch wel vreemd omspringen met het geld van de burger en de overheid. Ook toen de discussie nadien of een dwarsligger wel op tv mocht komen.

Terug naar het debat bij Bart van gisteren. Wat me opvalt is dat Caroline, Bart, Johan en Dirk geen flauw benul hebben van wat zich bij die zogeheten anti-vaxxers afspeelt. Ze voerden een interessant wetenschappelijk en hoffelijk debat dat ik – als voormalig wetenschappelijk medewerker en gastprofessor aan die VUB – perfect kon volgen, maar dat totaal irrelevant is om die groep mensen te bereiken. Een interessant debat krijg je uiteraard niet als je 3 gelijkgestemde mensen uitnodigt, zelfs al is het de dag van de wetenschap. Interessant intellectueel gewauwel dus, maar niet nuttig. Een beetje zoals bij de vrijmetselaars dus.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More