Moeten de terrassen straks al om acht uur sluiten?

Iedereen op tijd naar bed.

Eind vorig jaar wilde Frank Vandenbroucke ‘den blok erop’ leggen. Later gaf hij daar meer uitleg over en toonde hij aan dat we zijn Nederlands niet begrepen. ‘Den blok erop’ wil zeggen, de verplaatsingen verhinderen. “Die moet je remmen. Winkelen op zichzelf is weinig risicovol, maar je moet het geheel zien: het is naar de winkel gaan, het is veel mensen die samen in drukke winkelstraten lopen,… het draait in belangrijke mate om verplaatsingen.”

En zo denkt Frank nog altijd. Stel dat – in het beste aller werelden – straks de terrassen op 8 mei open mogen, dan dan gaan mensen zich weer verplaatsen en zullen daar een heleboel voorwaarden aan verbonden zijn. Dat van die voorwaarden wisten we al. Denk maar aan het registreren – al dan niet onder een valse naam – waar verder niets mee gebeurt. Dat soort van hindernissen die je moet nemen om een pint te kunnen bestellen. Maar ‘La Libre Belgique’ beschikt over gelekte informatie dat de terrassen al om acht uur zouden moeten sluiten. Assepoester zal dus ruim op tijd weer thuis zijn. We vermoeden dat de horeca hier niet mee zal kunnen lachen. Op die manier is het sop de kool niet waard en kunnen ze me maar beter collectief het faillissement aanvragen.

Maar, misschien hoeft allemaal zo ver niet te komen. Alles wordt in het werk gesteld om ons het slechte nieuws – dat we nog even moeten wachten – moeiteloos zullen accepteren. Kijk maar naar die brand in Anderlecht. Voor minister Annelies Verlinden (CD&V) het bewijs dat we de brandvoorschriften moeten naleven de coronamaatregelen strikt moeten naleven.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More