Moeten coronapremies worden teruggevorderd van bedrijven El Kaouakibi?

Vlaanderen onderzoekt mogelijke fraude.

De Centrale Dienst voor Bestrijding van Corruptie (CDBC) voert een onderzoek naar mogelijke fraude bij vzw’s en andere vennootschappen van het witte konijn van de Open Vld, Sihame El Kaouakibi. Dit onderzoek staat los van het andere onderzoek naar malversaties bij het paradepaardje van El Kaouakibi, de vzw ‘Let’s Go Urban’.

De verschillende vennootschappen van El Kaouakibi ontvingen het afgelopen jaar – zoals zovelen – premies in het kader van de coronacrisis. De CDBC wil nagaan of dat allemaal kosjer is verlopen. Het kabinet Crevits bevestigt alvast dat er vragen tot terugvordering zijn en dat er een procedure volgens de algemeen geldende regels loopt. El Kaouakibi laat in een reactie weten dat de coronahinderpremie voor de evenementenlocatie JJ House wel degelijk terecht werd toegekend en niet moet worden terugbetaald.

In de doorlichting van de investeringstoelage voor de gebouwen van ‘Let’s Go Urban’ zou de Antwerpse stadsadministratie alvast geen onregelmatigheden hebben vastgesteld. Dat bevestigen zaterdag enkele bronnen aan de Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad en De Standaard.

De onderzoeken lopen nog.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More