Moesten er vandaag verkiezingen zijn in de VS, dan is dit de uitslag

Het coronavirus bepaalt en regeert.

Bij de Democraten is Bernie Sanders uit de race gestapt, dus weten we welke twee kandidaten het tegen mekaar zullen opnemen in de presidentsverkiezingen van 3 november: Biden versus Trump.

Stel dat de Amerikanen vandaag naar de stembus zouden trekken dan zouden de Democraten met Biden de 59e president leveren.

Het was voorspeld dat het coronavirus Trump van de troon zou stoten, maar iedereen dacht dat er meer voor nodig was. De cijfers die nu voorliggen, zijn natuurlijk maar het resultaat van een peiling, maar het zal ongetwijfeld meer dan een schram achterlaten op de onverwoestbare zelfzekerheid van Trump. Ook hij beseft stilaan dat het coronavirus een taaie tegenstrever is, die in staat is om de hele wereldorde omver te gooien.

Volgens de meest recente peiling van The Economist en YouGov ligt Biden 6 procent voor. Van de respondenten zei 48 procent voor Biden te stemmen en 42 procent voor Trump. Andere polls komen tot soortgelijke percentages, blijkens deze grafiek van Statista.

Infographic: Trump vs. Biden | Statista You will find more infographics at Statista

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More