Modesector is op sterven na dood

“Een negatief omzetcijfer tot 90 procent.”

Het is nooit echt gemeten of winkels voor meer besmettingen zorgen. Onze ‘experten’ baseren zich – net zoals bij de evenementen en de horeca – op veronderstellingen. Wanneer er dan toch hier en daar berichten uit het buitenland komen van tests waaruit blijkt dat de besmettin­gen niet in winkels en cafés plaats vinden, worden die steevast verticaal geklasseerd als ‘niet representatief’ en ‘niet wetenschappelijk’. Eigenlijk weet niemand het.

Wat we wel weten zijn de gevolgen van de maatregelen. Uit een nieuwe peiling van de Mode Unie blijkt dat de situatie binnen de zelfstandige modesector catastrofaal is. “De verkoop op afspraak heeft de mokerslag gegeven” , klinkt het. “In steden noteerden modehandelaars de afgelopen dagen een negatief omzetcijfer van 70 procent tot  zelfs 90 procent, vergeleken met de normale weekendomzet”, schrijft ‘Het Laatste Nieuws’.

De Mode Unie is heel duidelijk: als het shoppen op afspraak niet meteen wordt afgeschaft, kunnen de verliezen niet meer opgehaald worden. Je moet geen econoom zijn om tot die conclusie te komen. De handelaars hebben straks nog een goede twee maanden om hun stock voor de solden te verkopen. “Onhaalbaar als de verkoop op afspraak tot 26 april wordt aangehouden”, klinkt het.

Volgens de Mode Unie heeft de verkoop op afspraak niet voor minder besmettingen gezorgd, wel voor extra druk op de verkoop en ondernemers die nu al mentaal op de rand instorten staan. Misschien wordt het tijd dat de theoretici in Brussel de realiteit onder ogen gaan zien.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More