Moderne ‘bokszak’ licht op waar je moet meppen (video)

Rocky gebruikte in 1976 het karkas van een koe als bokszak in de koelcel van een vleesfabriek.

Maar ook bokstrainingen moeten met de tijd meegaan. Maak kennis met de Liteboxer. Een toestel op een statief dat letterlijk en figuurlijk tegen een stootje kan. Waar de klassieke bokszakken gevuld zijn met water of zand, bestaat de Liteboxer uit een serie van zes LED-doelwitten en sensoren.

Door middel van verschillende trainingsprogramma’s, gaande van gemakkelijk naar zeer zwaar, zullen de lichten op het doel-pad een gevecht met een sparringpartner simuleren. Telkens een doelwit oplicht, mep je erop. Zo simpel is het.

Via een app wordt bijgehouden hoeveel kracht en snelheid er schuilgaat achter je stoten en waar er nog ruimte is voor verbetering. Er zijn meerdere soorten trainingen, variërend van 15 minuten snelle hitters tot indrukwekkende 45 minuten uithoudingsvermogen sessies.

Wordt het meppen op den duur wat eentonig? Ook daar biedt de Liteboxer een nieuwe vorm van uitdaging. Want je kan ook samen met vrienden een bokswedstrijd houden op het toestel. De Liteboxer rangschikt via de app alle uitdagers van zwak naar sterk.

Het ding slaat je portemonnee ook meteen K.O. : 1500 euro. Komt er nog eens een maandelijks verplicht abonnement bij voor de lessen.

Of het na de training ook ‘Adriaaaan’ roept, moet je maar zelf ontdekken.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More