Modeontwerper Raf Simons richt nieuwe firma op

Raf Simons (Neerpelt, 12 januari 1968) is een Belgische modeontwerper. Sinds april 2020 is hij creatief directeur van Prada. Voorafgaand was hij creatief directeur bij het Parijse modehuis Dior en later bij Calvin Klein.

Uit een akte verleden voor een notaris te Vosselaar op 9 december 2020 blijkt dat Simons en een andere persoon een nieuwe vennootschap hebben opgericht.

De vennootschap heeft tot voorwerp, zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden of door deelname van dezen: groot- en kleinhandel in onderkleding en in kledingaccessoires.

Simons kreeg onlangs van de British Fashion Council (BFC) een award.

In 1995 bracht hij zijn eerste modelijn met de naam Raf Simons uit. Deze mannenlijn kenmerkte zich door smalle, rechte silhouetten geïnspireerd op punk en gothic. Ook de presentatie oogde erg jong met muziek van Marilyn Manson, volgens sommigen iconisch voor die tijd. Simons bracht de toenmalige jeugdcultuur naar de catwalk.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More