“Mobiele speurteams zijn pas klaar in september”

Weer een enorme stijging van 89 procent.

De woorden van Karine Moykens, voorzitter van het Interfedraal Comité Testing &Tracing zijn nog niet koud, of er komen alweer berichten dat we niet klaar zijn voor een tweede golf. Zij had nochtans de Shakespeareaans speech van Beke mooi ingeleid met haar optreden tijdens de persconferentie van Sciensano en luid lopen verkondingen zes versnellingen hoger te schakelen.

In 41 Vlaamse gemeentes is er vandaag een alarmerend hoog aantal besmettingen geteld. In 11 gemeentes is een onderzoek naar de bron van de coronabesmetting begonnen, maar de mobiele speurteams zijn pas klaar in september. In mei waarschuwden virologen al dat mobiele teams met dokters, verpleegsters en gezondheidspromotoren nodig zijn, maar pas op 10 juli heeft de Vlaamse regering – na een lange Kafkaiaanse weg langs de administratie – het kader goedgekeurd en zijn er vacatures gepubliceerd. Dat is een beke te laat natuurlijk. Er zijn nu 50 field agents van de mutalitieten vrijgemaakt.

Het is wachten op donderdag voor het Vlaamse draaiboek, waardoor er lokale oplossingen mogelijk zijn en er veel sneller en concreter (kleinschaliger) kan worden gereageerd en er in het meest extreme geval door burgemeesters een lokale lockdown kan worden afgekondigd.

Dat draaiboek komt geen dag te vroeg. Het zevendaagse gemiddelde van de besmettingen met het coronavirus is opnieuw fors gestegen. Er worden gemiddeld 184,3 (of afgerond 184) besmettingen per dag geregistreerd in ons land. Dat is een stijging met 89 procent tegenover de voorgaande periode van zeven dagen. Het is al de veertiende stijging op rij.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More