Mobiele coronavaccinatie in Vlaanderen staat nog niet op punt

Gisteren was er een webinar vaccinatie brede bevolking door Agentschap Zorg & Gezondheid onder de bevoegdheid van minister Beke (CD&V). Een onderwerp was de mobiele vaccinatie. Zo worden ‘mobiele teams’ ingezet om onder andere kloostergemeenschappen te vaccineren.

Uit de uiteenzetting blijkt dat deze mobiele vaccinatie nog niet op punt staat. Zo zijn veel mobiele teams nog niet opgestart. Er wordt vanuit het Agentschap aangeraden om niet te wachten op het coronavaccin van Janssen (J&J) en er is ook nood aan extra ondersteuning. Tot slot is er ook grote nood aan planning en duidelijkheid voor de collectiviteiten zelf.

Uit de uiteenzetting kunnen we afleiden dat deze mobiele vaccinatie nog niet helemaal op punt staat. De uiteenzetting is hier te lezen. Eerder werd al gesteld dat de maanden april en mei moeilijk zullen zijn voor de Vlaamse vaccinatiecentra, ondermeer door de complexiteit van de operatie.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More