MMA-vechter leert zelfverklaarde Tai Chi-meester een pijnlijk lesje (video)

MMA-vechter Xu Xiaodong is geen onbekende voor ons.

Hij daagt graag frauduleuze krijgskunstenaars uit en zet hen graag in hun hemd. Letterlijk en figuurlijk. Want als er iets is dat Hollywood en de Aziatische filmindustrie ons geleerd hebben, is het dat helden gespecialiseerd in oosterse krijgskunsten haast onverslaanbaar zijn.

Maar hoe zit dat in werkelijkheid? Er is namelijk een Tai Chi-gezegde dat beweert dat de zwakke de sterke kan overwinnen, en dat traag snel kan overwinnen. Bij de Tai Chi-gevechtskunst gaan ze namelijk niet in tegen de kracht van de tegenstander. Ze gaan juist mee met die kracht om de tegenstander op het juiste moment van richting te doen veranderen.

Dat klinkt allemaal wel mooi op papier, maar in de praktijk gaat het er toch iets anders aan toe. Dat bewees Xu Xiaodong vorige week weer eens. Tai Chi-meester Chen Yong daagde Xu uit voor een gevecht.

Niet zijn beste ingeving ooit, want het gevecht was na tien seconden gedaan, nadat hij een flinke tik tegen zijn vitrine kreeg.

Chen Yong had echter al een uppercut van een excuus klaar om zijn verlies te rechtvaardigen: “Het moment dat ik in de kooi stapte, besefte ik dat de vloer te zacht was. Ik heb een jaar getraind op harde ondergronden. Zachte oppervlakten blokkeren mijn tai chi.”

Kortom, zever in pakjes, om te zeggen dat je gewoon gevloerd bent.

Spoel door naar 27m:30s voor het ultrakorte gevecht.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More