Mist Kevin De Bruyne straks het EK door enkelblessure? (video)

Pep Guardiola: “Het ziet er niet goed uit.”

Kevin De Bruyne hinkte even en zette zich neer in het heilige gras van Wembley. De enkel! Groot alarm bij City die door deze blessure hun spelmaker verliezen op een cruciaal moment in het seizoen. Zijn de ligamenten geraakt? “Het ziet er niet goed uit”, volgens trainer Pep Guardiola. “Kevin heeft pijn, zondag nemen we een scan.”

Over twee maanden wordt het EK gespeeld. De kwetsuur is dus niet alleen slecht nieuws voor Manchester City – dat straks de halve finale in de Champions League tegen PSG speelt – maar mogelijk ook voor onze Rode Duivels. Alles hangt af van de graad van de blessure. Het feit dat hij op eigen kracht het veld verliet, is een bemoedigend teken. Het zou kunnen dat het ‘uit voorzorg’ was en dat De Bruyne geen risico’s wilde nemen. Zijn benen zijn veel geld waard Het is al de tweede blessure van De Bruyne dit jaar. Begin dit jaar stond hij een maand aan de kant met een hamstringblessure.

Brengt het zijn deelname aan het EK in gevaar? Volgens specialisten niet. Zelfs als de ligamenten geraakt zijn, zou hij normaal gezien tijdig speelklaar kunnen geraken.

De scans van vandaag zullen meer duidelijkheid brengen.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Eleven Sports Belgium (@elevensportsbe)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More