‘Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children’

Een Amerikaanse fantasyfilm, gedraaid in Brasschaat.

Laat ons beginnen met het ‘weetje’. Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children werd voor een stuk gedraaid in ons land. In Brasschaat om precies te zijn. Regisseur Tim Burton, bekend van onder meer ‘Edward Scissorhands’ en ‘Alice in Wonderland’, belandde via een tip in ons land.

Heel Engeland doorkruiste Burton op zoek naar het ideale huis voor zijn film. Niks was goed genoeg, tot hij in het groene Brasschaat de parel vond die hij zocht.

Nu goed, Tim Burton is een bijzondere kerel, donker kantje en een teveel aan fantasie. Aan dat laatse ontbreekt het dan ook niet in Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. ‘Alice in Wonderland’ maar dan anders, zeg maar.

Het verhaal:

De geliefde grootvader van Jake verdwijnt plots van de aardbodem, maar laat aanwijzingen achter over een mysterie dat deze wereld en tijd overstijgt. Door die aanwijzingen ontdekt Jake een magische plek: mevrouw Peregrine’s weeshuis voor bijzonder kinderen. Maar wanneer hij kennismaakt met de bewoners en hun bijzondere gaven en hun vijanden, wordt het gevaar alsmaar groter en gevaarlijker. Jake ontdekt dat zijn eigen bijzondere gave, zijn nieuwe vrienden kan redden.

VTM / 15 augustus, om 20:30 – 22: 30 : ‘Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children’

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More