Mislukte microblading bezorgt vrouw twee extra wenkbrauwen (foto)

Microblading klinkt als een nieuwe wintersport voor kabouters, maar is in feite een nieuwe semi-permanente make-up techniek, waarmee je mooie wenkbrauwen kunt creëren.

Iedere ochtend een potloodtrek door de wenkbrauwen is hiermee verleden tijd. Hoe gaat men te werk? Een schoonheidsspecialiste gebruikt een pen met daarin twaalf ultrafijne steriele naaldjes. De naaldjes worden in de inkt gedoopt en vervolgens worden deze pigmenten in een vegende en vloeiende beweging aangebracht in de opperhuid. Er worden kleine ‘strokes’ gezet, die echte wenkbrauwhaartjes nabootsen en die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. 

Maar het kan ook een beetje fout gaan.  Vraag maar aan de 42-jarige Jame Ledbetter uit Missouri. Ze kreeg een microblading cadeau van haar dochters, maar na het resultaat zag ze opeens dubbel. Want in plaats van twee volle wenkbrauwen had ze er opeens vier. Het zelfvertrouwen van de moeder van drie bereikte hierdoor een dieptepunt. Zelfs haar relatie liep erdoor op de klippen.

Haar poging om haar extra wenkbrauwen te camoufleren tijdens een tweede behandeling maakte het alleen nog maar erger. Miss Ledbetter hoopt nu dat een peperdure laserbehandeling de fout geplaatste inkt op haar voorhoofd doet verdwijnen.

De ‘schoonheidsspecialiste’ verantwoordelijk voor deze mislukte stunt heeft ondertussen haar zaak gesloten.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More