Minstens 1 op de 8 kinderen is besmet geweest met het coronavirus

Motor of geen motor, dat is de vraag.

Sciensano komt met verrassende cijfers over de besmetting bij Belgische leerlingen. Uit een studie van de KU Leuven, in samenwerking met Sciensano, blijkt dat in de periode van december 2020 tot en met januari 2021, 12,4 procent van de jonge scholieren antistoffen had aangemaakt tegen het virus. Dat betekent dat heel wat Belgische kinderen al besmet zijn geweest met het coronavirus. Bovendien blijkt ook nog eens 14,8 procent van het onderwijspersoneel antistoffen te hebben.

In feite is dat wat we al een tijdje vermoedden. Maar de conclusie van Sciensano is heel bijzonder. “Scholen blijken uit deze bevindingen dus geen plaatsen waar het virus zich meer verspreidt of meer kans maakt zich te verspreiden dan elders in de gemeenschap.” Volgens Sciensano zijn de resultaten vergelijkbaar met het percentage antistoffen in de algemene bevolking en bij de eerstelijnszorgverleners.

De bevindingen leveren meer vragen op dan antwoorden. Zijn scholen nu wel of niet een mogelijke motor van de pandemie? Beschermen antistoffen ons nu wel of niet tegen het virus? En tot slot, in hoeverre ben je besmettelijk als je zelf niet of nauwelijks ziek bent van het virus?

De studie van de besmettingen bij leerlingen duurt nog tot het einde van het schooljaar.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More