Minister Verlinden laat wel huis-aan-huis collecte toe

Opvallend bericht vandaag in het Staatsblad over de toekenning van een vergunning voor een huis-aan-huis collecte.

Bij een huis-aan-huis collecte komen personen aan huis bellen om een bijdrage te vragen voor hun goede doel. Het is allicht een ideale manier om het coronavirus te verspreiden. 

Bij koninklijk besluit (KB) van 6 december 2020 genomen krachtens het koninklijk besluit van 22 september 1823 houdende bepalingen nopens het doen van collecten in de kerken en aan de huizen, werd nochtans door minister Verlinden vergunning verleend aan de vereniging zonder winstoogmerk (vzw) ‘De Vrienden van de Vredeseilanden en de Aktie Vredesbrood’, afgekort ‘De Vredeseilanden’ te Hoei om van 15 tot en met 21 januari 2021 in de provincies Henegouwen, Luik, Namen, Luxemburg, Waals-Brabant, in het administratief arrondissement Brussel-Hoofdstad en in de gemeenten Drogenbos, Kraainem, Linkebeek, Sint-Genesius-Rode, Wemmel, Tervuren en Wezembeek-Oppem een huis-aan-huis collecte van fondsen te houden.

De toekenning van die vergunning is opvallend aangezien activiteiten met minder risico wél verboden zijn. De toestemming voor de huis-aan-huis collecte werd verleend door de FOD Binnenlandse Zaken. Het KB werd vandaag in het Staatsblad gepubliceerd.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More