Minister Verlinden krijgt hongerstakende agent op haar bord

Eric Claessens, een agent van de federale politiedienst ‘Algemene directie van het middelenbeheer en informatie’, deed aangifte van politiegeweld tijdens een interventie op de Anspachlaan. Een man die tegen de gevel van concertzaal Ancienne Belgique (AB) urineerde, werd gearresteerd. De verdachte kreeg daarna rake klappen van enkele collega’s, zo beweert de agent zelf. De agent probeerde de zaak aan te kaarten, maar werd naar eigen zeggen een paria. Hij is nu in hongerstaking uit protest.

Vandaag kreeg bevoegd minister Verlinden enkele vragen over de man. De minister gaf een voorzichtig antwoord. Een kamerlid van PVDA-PTB was ontgoocheld. Hij vindt dat Claessens als klokkenluider beschermd moet worden.

Volgens Verlinden deden de feiten zich voor eind juli 2015. Nadat de agent de feiten intern had aangekaart, werd hij naar eigen zeggen opzijgeschoven. Volgens sommigen hebben de media in België vooral interesse in politiegeweld in de VS. Als dit bij ons zou gebeuren, is er plots minder belangstelling.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More