Minister Somers moet Limburgse provincieraad corrigeren

Na homofobe uitspraken van een imam wil minister Somers de erkenning van de Groene moskee in Houthalen intrekken. De provincie wil de minister niet van advies dienen. Volgens Somers hanteert de raad een foute redering. Somers kreeg een vraag over het dossier in het parlement.

Somers: “Van de adviezen die ik tot nu toe heb gekregen, is er geen enkel bij dat bij mij aandringt op het intrekken van de erkenning. De gemeenteraad van Houthalen-Helchteren geeft een genuanceerd advies – ik heb het daarstraks nog grondig gelezen – en dringt aan op een strenger kader, het kader dat we aan het creëren zijn. Er is een stemming geweest in die gemeenteraad en er zijn alleen maar goedkeuringen en onthoudingen geweest. Ook uw partij zit in die gemeenteraad en heeft zich daar onthouden.”

“Eenzelfde situatie heeft zich trouwens ook in de provincieraad voorgedaan, en die heeft gezegd dat hij alleen maar bevoegd is voor het financiële luik – wat niet juist is, want hij heeft ook nog andere bevoegdheden.”

De minister tot slot: “Wat ik nu doe, is wachten op het advies van de Staatsveiligheid. Ik dring aan op een snelle behandeling. Op basis van die adviezen binnen het huidige decretale kader zal ik een correct oordeel vormen dat in lijn ligt met mijn overtuiging dat homofobie en homohaat geen plaats hebben in onze samenleving. Ik doe dat zonder twee maten en twee gewichten.”Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More