Minister Gilkinet heeft nog 15 voltijdse vacatures op zijn kabinet

Ministers en staatssecretarissen beschikken over een kabinet met medewerkers. Zij doen het echte werk achter de schermen. Vacatures voor deze functies zul je doorgaans niet vinden. 

De openstaande vacatures worden doorgaans ingevuld via persoonlijke contacten. Gisteren kreeg minister en vice-premier Georges Gilkinet (Ecolo-Groen) in de bevoegde Commissie een vraag over zijn kabinet van kamerlid Vindevoghel (PVDA-PTB). Ze wil meer weten over de samenstelling van dat kabinet. Volgens Gilkinet gaat alles goed op zijn kabinet.

De minister: “Ik heb het voorrecht om met toffe en slimme mensen samen te werken. Zij doen hun best om u het beste antwoord te bezorgen. Vandaag, 12 januari, is mijn kabinet nog niet volledig opgericht, maar het werkt, waarvoor ik mijn medewerkers bedank. Ze zijn niet altijd zichtbaar, maar een minister kan niet werken zonder medewerkers en medewerksters. Van de 57 geplande voltijdse equivalenten voor mijn functie als vice-eersteminister en minister van Mobiliteit zijn er momenteel 42 voltijdse equivalenten in dienst.” Het betekent concreet dat er nog 15 voltijds equivalenten (VTE) vacant zijn.

Het betekent wel samenwerken met Gilkinet. Als licentiaat in de sociale communicatie werd Gilkinet (°1971) beroepshalve journalist. Ook was hij actief in verschillende jeugdorganisaties.

Van 2001 tot 2004 werkte hij als kabinetsmedewerker bij minister in de Franse Gemeenschapsregering Jean-Marc Nollet. Vervolgens was hij van 2004 tot 2007 politiek raadgever van de Ecolo-fractie in de Kamer van volksvertegenwoordigers.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More