Minister: “Duitse fabrikanten moeten dringend meer sexy auto’s gaan maken”

De Duitse minister van economie vindt dat Duitse autobouwers eindelijk maar eens hun best moeten doen om pakweg Tesla het vuur aan de schenen te leggen.

Hoewel er Britten zijn die de verbrandingsmotor willen optimaliseren en ze er bij Lexus van overtuigd zijn dat elektrische auto’s eigenlijk niet groener zijn dan auto’s op fossiele brandstof, gaan we ervan uit dat we over pakweg twintig jaar allemaal in elektrische auto’s rondtoeren.

Tesla is pionier wat betreft elektrische auto’s. In Duitsland zijn de meeste fabrikanten inmiddels al wel aan alternatieven voor de Tesla’s begonnen, maar volgens de Duitse minister van econimie, Peter Altmaier, is er nog heel wat werk aan de winkel. Hij zou graag marktleider Tesla van de troon gestoten zien.

Enkele dagen geleden zat hij samen met de toplui van Daimler en Volkswagen AG, om het over kunstmatige intelligentie te hebben. Maar toen het gesprek even stilviel, liet hij zich plots het volgende ontvallen: “Wat ik mezelf afvraag is wanneer u, meneer Zetsche, of u, meneer Diess, of meneer Krüger van BMW, eindelijk eens in staat bent om een elektrische auto te bouwen die ook maar half zo sexy is als Tesla. Het wordt eens hoog tijd dat jullie met nieuwe, frisse ideeën komen.”

Misschien heeft de beste man wel een punt. Neem nu de Audi e-tron: die ziet er eigenlijk heel traditioneel uit, net als de EQC van Mercedes. De BMW van i3 kreeg dan wel een heel vernieuwend design, de meningen zijn er nogal verdeeld over. Ook deze elektrische SUV van BMW is niet bepaald moeders mooiste. Maar nu we het toch hebben over Duitse, elektrische auto’s: de creatie van Porsche mogen ze wel op onze oprit komen zetten.

Onder: foto’s van de Mercedes EQC en de Audi e Tron. Auto’s die volgens Peter Altmaier verre van sexy zijn.

1

Image 1 of 24

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More