Minister Dermagne verbiedt levensgevaarlijke sweater

We wisten al dat een onderbroek levensgevaarlijk kan zijn, zeker als die besmet is met radioactief materiaal, maar nu kunnen ook hoodies volgens de overheid levensbedreigend zijn.

Federaal minister Dermagne (PS) van Economie is bezorgd en verbiedt dan ook een hoody met ‘gevaarlijke trekkoorden’ aan de kap. De firma “ElevenParis” werd door het kabinet van de minister op de hoogte gebracht van de non-conformiteiten van haar product door middel van een e-mail van 20 november 2020. Overwegende dat de firma niet heeft geantwoord op deze e-mail verbiedt Dermagne het op de markt brengen van grijze hoody’s van het merk “elevenparis.”, model GIMS HC, met het opschrift I AM NOT A RAPPER.

De aanwezigheid van die trekkoorden in het nekgebied impliceert dat het product een risico op beknelling en verstikking heeft.

De producten moeten niet alleen uit de handel worden genomen. De kledingstukken moeten bij de consumenten ook teruggeroepen worden. Het ‘dringende’ bericht werd vandaag in het Staatsblad gepubliceerd.Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More