Minister Annelies Verlinden, onze minister van binnenlandse villa’s

“Wie geen alleenstaand huis met tuin heeft, kan mensen ontmoeten op straat of in het park.”

Onze advocate minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) – je weet wel, die minister voor wie je niet kon stemmen omdat ze niet op een lijst stond – maakt nieuwe regeltjes op maat van villa-eigenaars. Een advocaat/ate is doorgaans niet gehuisvest in een sociale woning, maar eenmaal minister zou je toch mogen verwachten dat er een minimale voeling is met de bevolking. Terwijl de Joden in Antwerpen lustige feestjes bouwen, waarschuwt Verlinden de onderdanen dat ze met Kerstmis wel eens de politie aan de deur zouden kunnen krijgen als ze meer dan één persoon uitnodigen. “Vrijheid komt met verantwoordelijkheid.” Tenzij je een vuurkorfeestje bouwt, dan mag je vier mensen uitnodigen. Het lijkt erop dat de Vivaldisten aandelen hebben in vuurkorf-fabrikanten, want het idee keert telkens weer.

Doch Verlinden is streng voor de tuinbezitters. Het vuurkorffestijn kan alleen als je een tuin hebt die je kan bereiken zonder door het huis te moeten. Ondanks het vele protest op deze maatregel – die op maat van villa’s is geschreven – houdt ons Annelies het been stijf. Al geeft ze wel een tip: “Ik begrijp dat het oneerlijk kan overkomen voor wie geen andere toegang heeft tot de tuin, maar als je eens iemand anders wil zien dan je knuffelcontact, is er altijd nog de mogelijkheid om te gaan wandelen of af te spreken in een park .”

Je kan natuurlijk ook afspreken in het museum, het hoerenkot, het zwembad of de supermarkt.

Zo erg is het dus allemaal niet.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More