Minister Annelies Verlinden lanceert een bevrijdende tweet

Nieuwe coronamaatregelen in een nieuw ministerieel besluit.

Tot onze verbazing kondigde minister van Democratische Hervormingen, Annelies Verlinden (CD&V), op Twitter aan wat er vanaf vandaag allemaal verandert. In het verleden deed ze dat in het geniep, nu met de Twitter-tam-tam. Uiteraard kan je als politica enkel met versoepelingen scoren. De nieuwe regeltjes worden dan ook als een groot cadeau verkocht.

Het ministerieel besluit met de gewijzigde maatregelen, zoals beslist door het Overlegcomité van 5 maart 2021, is gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Dit ministerieel besluit bevat de wijzigingen die morgen in werking treden”, schrijft Verlinden. Je kan dus straks weer een ijsje kopen bij het ijskarretje in de straat en je mag er zelfs mee door het huis van je vrienden gaan die in de tuin op je wachten. “Ook wie in een rijhuis woont, mag dus mensen ontvangen en dat mag ook als ze daarvoor door het huis moeten”, verklaarde Frank Vandenbroucke (sp.a) eerder al. Euforie alom. In het Staatsblad staat het zo: “Eén persoon mag tegelijk het huis of een toeristische logies occasioneel en kortstondig betreden. Deze persoon wordt niet beschouwd als een duurzaam onderhouden nauw contact.” We leven dus vanaf vandaag – volgens onze ministers – al een heel klein beetje in het “rijk van de vrijheid”.

Annelies Verlinden zet het als volgt op een rij:

  • Met 10 personen buiten samenkomen
  • Georganiseerde buitenactiviteiten voor kinderen met max. 25
  • Begrafenissen en crematies met max. 50 personen
  • Fotografen: meer personen tegelijkertijd ontvangen
  • Privésauna’s
  • Haarverzorging en verkoop van voedingswaren aan huis

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More