Miljoenen mannen geven de daad op omdat ze de vlag niet gehesen krijgen

En dat hoeft eigenlijk helemaal niet.

Onderzoek toonde aan dat in het Verenigd Koninkrijk alleen al zo’n 11,7 miljoen mannen lijden aan erectiestoornissen. Eén op de acht daarvan ervaart deze elke keer hij van bil wil gaan. En één op de vijf, ofwel zo’n 2,5 miljoen mannen, heeft daarom seks maar gewoon opgegeven.

Deze twee miljoen stakkers gaven aan dat hun problemen met hun jongeheer al eens schade hebben toegebracht aan hun relatie. Erectiestoornissen waren bij deze gevallen zelfs verantwoordelijk voor zo’n één miljoen relatiebreuken. Eén op de drie durfde zijn problemen dan ook niet op te biechten aan zijn partner en verzon liever excuusjes om niet van bil te moeten gaan. Volgens het onderzoek zijn vermoeidheid wegens het werk of na de fitness, zich onwel voelen en te dronken zijn de meest gangbare smoesjes die gebruikt worden om niet het bed in te moeten duiken.

Slechts één op de drie mannen die problemen ondervinden bij het hijsen van de vlag, zocht professionele hulp. Anderen geloven niet dat er een remedie voor bestaat of zochten hun heil bij de bekende blauwe pilletjes. Het gebruik hiervan is de laatste tien jaar zelfs verdrievoudigd in Groot-Brittannië. Maar volgens dokter Kathryn Basford, die het onderzoek liet uitvoeren, hoeven mannen niet met hun problemen te blijven zitten en kunnen die in veel gevallen verholpen worden.

“Mannen staan vandaag de dag onder grote druk om te presteren in bed”, zegt ze. “Velen zijn bezorgd dat ze het mannelijke stereotype niet kunnen waarmaken. Onzekerheid over hun lichaam en andere stressfactoren dragen dan allemaal bij aan problemen tijdens de daad. Maar wat de oorzaak van die problemen ook is, het is het altijd waard om eens een bezoekje te brengen aan je arts.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More