Miljardair en stichter Cirque du Soleil in de cel als drugsdealer

Speurders vonden een container vol cannabis op zijn privé-eiland.

Het leven van de Canadese Guy Laliberté – de man achter Cirque du Soleil – is nog flamboyanter dan de shows die hij maakt. Op zijn 19de stopte hij met studeren, begon als straatartiest en trok de wereld rond. Terug in Canada regisseerde hij een show en legde de basis van wat later Cirque du Soleil zou worden, een megacircus dat nu al tientallen jaren de wereld rondreist met verbluffende spektakels.

Laliberté werd miljardair en kocht in 2009 voor 35 miljoen dollar een ticket voor een verblijf van 12 dagen in het ruimtestation ISS. De de astronaut met de rode clownsneus werd wereldberoemd.

Datzelfde jaar kwam er echter een biografie uit over Laliberté waaruit bleek dat de rijke straatartiest geen rode neus nodig had om de clown uit te hangen. In de biografie – die door Laliberté niet werd goegekeurd – werd een beeld geschetst van een circus van drugs en seks. De coulissen van Cirque du Soleil werden een apotheek genoemd. Je kon er gelijk welk drug krijgen én gebruiken. Er werden feestjes met prostituees georganiseerd waar celebs van over de hele wereld mochten komen genieten van orgies. Laliberté spande een rechtzaak aan tegen het boek, maar zo ver is het nooit gekomen. Er kwam een minnelijke schikking.

Laliberté heeft ondertussen de meeste van zijn aandelen verkocht en en geniet van het goede leven op zijn eigen eiland in Frans-Polynesië. Daar werd hij opgepakt omdat de politie er een container met cannabis aantrof. Volgens Laliberté is het echter voor eigen gebruik en is er van dealen geen sprake. Hij zit wel in de cel.

Je kan het eiland van Lalinberté overigens afhuren. Voor 900.000 per week zit je daar op je gemak in zestien villa’s mét personeel. De container met drugs is evenwel niet inbegrepen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More