Milanese derby van vanavond is nu al de match van het jaar

Lukaku en Ibrahimovic vechten voor meer dan alleen maar drie punten.

Krijgt Italië, na negen jaar Hegenomie van Juventus, eindelijk nog eens nieuwe kampioen? Inter heeft vorige week de wissel van de macht voorbereid. Vanavond kan het laten zien dat het die titel waard is en dat bevestigen in de derby der derby’s: de derby della Madonnina. Oftewel: Inter Milaan tegen AC Milan. Oftewel: Romelu Lukaku tegen Zlatan Ibrahimovic. Want na het het straatgevecht – op het veld – waar ze schuimbekkend als twee stieren kop tegen kop stonden – zijn de twee spitsen gebrand om sportief revanche te nemen.

Lukaku deed dat eigenlijk vorige week al. Niet alleen door zijn 300ste profdoelpunt te scoren, maar ook door Inter daarmee op nummer één van de Serie A te zetten. AC Milan staat tweede op één punt van Inter. Wie vanavond wint, is de winnaar van de Italiaans voetbalcompetitie, ook al zijn er daarna nog 15 wedstrijden te gaan en is alles nog mogelijk. De winst van vanavond heeft zo’n enorme symbolische waarde, dat voor elke Italiaan de nummer één van vanavond de absolute nummer één van de competitie zal zijn en blijven.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More