“Mijn gedacht”: Boma is dood (video)

Afscheid van een vriend.

De dood van Boma kwam als een shock binnen bij Gert Verhulst,  toen Marijn Devalck (68) in de talkshow Gert Late Night vertelde dat ‘zijnen Balthazar’ doodgaat. Bij de kijkers voelde het alsof er écht iemand was overleden.

Zelden is een  personage zo vergroeid geraakt met de acteur. 21 jaar lang kroop Marijn Devalck in de huid van Balthazar Boma. Met de bioscoopfilms, kwamen daar nog enkele jaren bij. De makers kozen nu echter voor een bom van wending en laten in de nieuwe bioscoopfilm ‘Viva Boma’, Boma sterven.

F.C. De Kampioenen zonder Boma is als een café zonder bier, al zou die uitspraak eerder bij Xavier passen. Een ander personage uit de reeks, maar dat hoeft geen uitleg. De kampioenen zijn voor Vlaanderen geen personages meer, maar gelijk mensen die we kennen.

F.C. De Kampioenen is wellicht de meest bekeken Vlaamse serie ooit. De eindeloze reeks heruitzendingen dragen daar een steentje aan bij. Verrassend is dat zelfs de heruitzendingen met de kijkcijfers nauwelijks onderdoen voor de originele uitzendingen. Afleveringen met 2.000.000 kijkers waren en zijn geen uitzondering.

Al verdienen de acteurs daar geen Eurocent meer door. “200.000 of 2.000.000 vertaalt zich niet naar mijn Bankrekening“, vertelde Devalck een tijdje geleden aan Vacature.com. Niet toevallig bij ‘Vacature’, want het einde van een personage is voor een acteur ook het einde van een job.

Devalck eindigt met mooie woorden. Woorden die bij de dood van Boma heel toepasselijk zouden klinken: “Mijn rijkdom staat niet op mijn bankrekening, maar is de waardering van het publiek.”

‘Viva Boma’, vanaf 18 december in de bioscoop.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More