“Mijn collega’s zijn zot geworden”

Patrick Lefevere verdedigt zijn stiel.

Vreemd dat de ploegleider der ploegleiders zich moet verdedigen voor zijn stiel. Als we zijn column lezen in ‘Het Nieuwsblad’ dan zit er hem het een en ander dwars. De tijden veranderen. De koers is ondertussen niet alleen ‘van ons’, maar ook een beetje ‘van de anderen’. “Vijf ploegen ‘zonder budget’ verkloten de hele markt”, schrijft Lefevere. En hij noemt namen. Ralph Denk van Bora-hansgrohe spant volgens hem de kroon.

Lefevere zegt dat kopmannen gelokt worden met grof geld en dat ze proberen om zijn ploeg uit elkaar te rukken. “Mag je op school overgaan naar het volgende jaar op basis van alleen het eerste trimester? Krijgt een CEO ooit zijn jaarbonus uitbetaald na de eerste kwartaalcijfers?” Het zit Lefevere blijkbaar heel hoog dat er binnen het wielrennen niet als gentlemannen met elkaar wordt omgegaan.

Maar er is meer, ook op sportief vlak lees je irritatie. De Ronde van Vlaanderen wordt zondag gereden en dan strooit men met stress in het peloton. Meningen worden dan tactische bommetjes die exploderen als twijfel.

Lefevere gaat in de verdediging omdat hem verweten wordt dat zijn ploeg in ‘dwars door Vlaanderen’ collectief zou hebben gefaald, dat de wolfpack niet zou hebben gewerkt. Maar hij verdedigt zijn jongens. “Lampaert en Alaphilippe kregen allebei een slag van de hitte. ­Asgreen raakte ingesloten achter de val van Viviani op de Taaienberg en Sénéchal zat de hele dag waar hij moest zitten, maar kreeg kramp in de laatste kilometer.”

De ploegleider van Deceuninck-Quick-Step zegt dat hij zich geen zorgen maakt voor de Ronde van Vlaanderen van zondag, maar we vrezen dat hij toch niet op zijn twee oren zal slapen zaterdag.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More