Migratiestromen naar Europa vormen bedreiging volgens Amerikaanse Nationale Inlichtingendiensten

Het rapport van de Nationale Inlichtingendiensten is vandaag voorgesteld. Naast de klassieke bedreigingen, wordt ook ingegaan op de risico’s van migratiestromen.

De directeur van de Nationale Inlichtingendiensten (Engels: Director of National Intelligence) is het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendiensten zoals de Central Intelligence Agency (CIA) en de National Security Agency (NSA). De huidige directeur is Avril Haines, zij is in functie sinds 21 januari 2021.

In het rapport: “De migratiestromen van het Midden-Oosten en Noord-Afrika naar Europa zijn sinds de piek in 2015 blijven dalen, en Covid-19-reisbeperkingen zullen migrantenstromen dit jaar waarschijnlijk verder onderdrukken, maar hernieuwde conflicten in het Midden-Oosten en Afrika zullen meer migratie (naar Europa) veroorzaken en nationalistische sentimenten in veel Europese landen veroorzaken.”

“Landen zijn getuige van de opkomst van populistische politici en partijen die campagne voeren tegen het verlies van soevereiniteit en identiteit. Sommige Europese landen proberen migranten voor te stellen als werknemers om hun vergrijzende beroepsbevolking aan te vullen.” Dat is ook de strategie van de EU. Er is een rapport van de Amerikanen nodig om te wijzen op de potentiële dreiging van die politiek.

Het volledige rapport staat hier.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More