Microsoft zorgt voor spookbewegingen binnen informaticasysteem van Vlaamse vaccinatiecentra

De Vlaamse vaccinatiecentra steunen op informaticatoepassingen – onder andere van Microsoft – om mensen uit te nodigen en de voorraden te beheren. In die toepassingen hebben medewerkers van de vaccinatiecentra de laatste tijd vreemde zaken gezien.

Enkele te enthousiaste gebruikers hebben transacties in het systeem uitgevoerd alvorens zij de bevestiging hebben gekregen aan hun eigen vaccinatiecentrum (VC) te zijn gekoppeld. Hierdoor voerden ze transacties uit op VC “Org 867…”. Dat is een fictief VC dat normaal niet zichtbaar is tenzij je er als niet gekoppelde gebruiker transacties in uitvoert. Daardoor leek het alsof iemand transacties in echte VC’s aan het uitvoeren was, maar eigenlijk werden die transacties uitsluitend uitgevoerd in VC Org867.

Een ander probleem was dat ene Brecht bepaalde acties van personen in de vaccinatiecentra zou aangepast hebben. Brecht is verantwoordelijk voor het aanmaken van de workflows die nodig zijn om de toepassing voorraadbeheer correct te laten functioneren. Indien er bepaalde gegevens automatisch moeten ingevuld worden, wordt dat gedaan door de workflow en lijkt het alsof Brecht je beweging heeft aangepast. De medewerkers van het VC kregen de garantie: Brecht past hun bewegingen niet op eigen initiatief aan.

Dit is een issue dat bij Microsoft ligt en waar er binnen Agentschap Zorg & Gezondheid met Microsoft samen aan gewerkt wordt om een oplossing te bereiken.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More