Michel Van den Brande heeft aan twee glazen bier niet genoeg (video)

Een vrolijke (valse) noot in tijden van corona.

“Hoempahoempa, twee glazen bier is voor ons niet genoeg”, niet echt een corona-correcte tekst van tekstschrijver en producer David Vervoort, die – rara – ook ‘Dos Cervezas’ voor Tom Waes schreef. De man wijkt niet ver af van zijn geliefde thema.

Of het voor Michel Van den Brande (59) en schlagerzanger Dennie Damaro (49) een even grote hit als die van Tom Waes zal opleveren, valt nog af te wachten. Volgens Michel en Dennie hebben we in deze zware tijden nood aan een vrolijke noot. Et voila, ze komen met de Vlaamse meezinger ‘2 Glazen Bier’.

Het nummer is zo laagdrempelig dat het een trapje naar beneden is geworden. Je kan het best niet beluisteren voordat je twee glazen bier ophebt. Maar wellicht zing je het na het vijfde glas uit volle borst mee en wordt het een klassieker voor in de laatste uurtjes van trouwfeesten (als die ooit nog mogen).

In 2016 brachten de twee volksfiguren al de meezinger ‘Ik Breng Geen Bloemen Voor je Mee’. Als ze dat volhouden – om de vier jaar een nummertje – dan is het verteerbaar, maar een hele CD levert je ongetwijfeld een kater op.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More