Metallica lanceert whisky ter ere van hun legendarische The Black Album (foto’s)

Echte metalfans wisten allang van het bestaan van Metallica, voor hun epische album The Black Album.

Maar deze cd uit 1991 was de ultieme poging van James Hetfield en co om een breder publiek aan te spreken. Daar slaagden ze met glans in. Ironisch kwam het voornamelijk door de metalballade Nothing Else Matters. Maar het opende ook de deuren voor hardere tracks als The Unforgiven en Enter Sandman om hits te worden.

Het vijfde studioalbum van de Amerikaanse heavy-metalband stond maar liefst 500 weken op rij in de hitlijst Billboard 200 en ging al bijna 17 miljoen keer over de toonbank.

De jaren die hierop volgden staan bekend als het voorlopige dieptepunt van Metallica. In 1996 en 1997 komen de albums Load en Reload uit, waarmee Metallica een andere richting inslaat. Veel fans zijn teleurgesteld en haken af.

Niettemin weet Metallica op elk festival waar ze optreden de weide in een mum van tijd stampvol te krijgen. 

Dat succes danken ze grotendeels dus aan The Black Album, hun eeuwige appeltje voor de dorst. Over dorst gesproken, Blackened is een unieke whisky die is gemaakt door de legendarische Master Distiller Dave Pickerell en Metallica. Hun legendarische album was de inspiratie voor de Blackened The Black Album Whiskey Pack. 

Een pakket met daarin een een blend van straight bourbons en rye whisky’s die acht jaar of langer hebben gerijpt op verschillende vaten. Deze blend is vervolgens in zwartgeblakerde bourbonvaten gegaan, en kreeg een bijzondere behandeling.

Tijdens het rijpingsproces werden er namelijk naast de vaten constant alle nummers van het album afgespeeld op zeer lage tonen. Dit zou ervoor zorgen dat de whisky en het hout van het vat door trillingen een intensere interactie aangaan. 

Of het allemaal een invloed heeft op de smaak, moet je zelf ontdekken, maar qua verkooppraatje kan het tellen.

Voor 50 dollar bestel je een fles, samen met een munt en boekje voorzien van de donkergrijze slang die niet altijd even zichtbaar was op de hoes van het album.

Het ideale troostgeschenk voor fervente Graspoppers.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More