Metallica komt met een eigen whisky op de proppen (foto)

Whisky, whisky, whisky,… net als je denkt dat we er een weekje er niet over zouden schrijven, valt ons oog weer op een bijzonder exemplaar.

Namelijk op de Blackened American Whiskey van niemand minder dan de legendarische metalband Metallica. Niet dat James Hetfield deze zelf brouwde in zijn kelder: daarvoor ging hij aankloppen bij de legendarische distilleerder Dave Pickerell van WhistlePig

De whisky beschikt niet alleen over een fijne mix van met de hand geselecteerde grain- en bourbon-whisky’s, maar ook over geselecteerde Metallica-tracks. Ja, je leest het goed: tijdens het rijpingsproces in zwarte houten vaten kwam er steevast Metallica-muziek uit de luidsprekers.

In theorie zouden de vibraties en de frequenties van liedjes als For Whom the Bell Tolls en Eye of the Beholder de houtsmaak nog dieper doordringen. Tijdens het rijpen van iedere nieuwe batch Blackened whiskey – zo’n 5.000 flessen – wordt een andere playlist van Metallica afgespeeld. De eerste batch van de whisky kreeg nummer 081. Die staat voor 1981: het jaar waarin de band ontstond.

Een fles kost je al snel 46 euroNothing else matters… behalve dan zo vlug mogelijk een exemplaar aan te schaffen. Schol!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More